Beste medestudenten, hoogleraren, practicumbegeleiders, artsen, patiënten en een ieder ander die dit leest,

Als u dit zogeheten onderwijsmagazine opent, is het voor ons al minstens zeven maanden terug dat we de vraag kregen of het ons leuk leek om mee te denken en schrijven aan dit project. Met ‘ons’ en ‘we’ uit de vorige zin verwijs ik naar mezelf en vier van mijn medestudenten uit het tweede jaar van de bachelor Geneeskunde.


De reden dat wij de gelukkigen zijn geweest die hiervoor gevraagd werden is heel simpel, maar voor ik het u kan uitleggen moet ik u eerst iets vertellen over wat u op het punt staat te gaan lezen. Voor dit onderwijsmagazine hebben wij ons namelijk geheel ondergedompeld in de Teacher Awards, waar het hele magazine dan ook aan op te hangen is.


Niet geheel toevalligerwijs zijn wij alle vijf of lid van het Jaarvertegenwoordigingsbestuur (JVB) of zitten we in het bestuur van de Medische Faculteitsvereniging VU (MFVU). Een aantal keer per jaar slaan deze besturen de handen ineen en een van die keren is dat om de u misschien welbekende Teacher Awards te organiseren. Jaarlijks worden hoogleraren tijdens de Teacher Awards in het zonnetje gezet aan de hand van een aantal prijzen die worden uitgereikt, bijvoorbeeld voor de beste en de grappigste docent binnen elk Bachelorjaar.


Met zijn vijven hebben we geprobeerd om de Teacher Awards in beeld te brengen in dit magazine en daarbij hebben we nog wat andere (naar ons idee) leukigheden toegevoegd. Dat was leuk, leerzaam, interessant, gezellig, soms moeilijk en ook wel uitdagend te noemen. Maar het is gelukt, mede dankzij de hulp van onze opdrachtgevers Ellen Hilbolling en Marre Roozen van de afdeling Communicatie & Studievoorlichting Amsterdam UMC, locatie VUmc.


We nodigen u bij dezen uit om een kijkje te nemen in het resultaat en we hopen dat u zich vermaakt en af en toe misschien zelfs moet lachen.


Met vriendelijke groet,

De redactie

Fleur Grandiek, Jet Bos, Vy Lan Bui, Emma Scheepens en Zahra Verwer