Onderwijsmagazine #8

Inhoud

image

Column

Geneeskundestudenten maken in de ogen van hoofd bachelor geneeskunde Jack van Horssen veel te weinig kennis met artsen die werkzaam zijn buiten de muren van het ziekenhuis.

image

Achtergrond

Chirurg, kinderarts of internist: specialismen binnen het ziekenhuis blijven bij aankomende artsen ongekend populair. Daarbuiten blijven veel vacatures juist onvervuld.

image

Beroepen

Sportarts, revalidatiearts, huisarts, forensisch arts, fertiliteitsarts, …. 17 beroepen buiten de deur van het ziekenhuis.

image

Interview

“Geneeskunde omvat veel meer dan alleen curatieve zorg”, aldus Caroline van den Brekel, directeur vakbond Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD).

image

Podcast

Luister naar de nieuwste podcast in de serie Opleiders in de zorg, met huisarts en docent van Amsterdam UMC Paul Houben.

image

Dokters in beeld

Fotoimpressie van dokters in actie buiten de deur van het ziekenhuis

image

Coschap in de regio

Een steeds groter deel van de zorg verschuift van het ziekenhuis naar de eerste en anderhalve lijn. Tessa Engelberts liep haar coschap psychiatrie buiten het ziekenhuis.

image

Studenten vertellen

Veel geneeskundestudenten ambiëren een ziekenhuisspecialisme, maar studenten Janette, Ricardo en Jesse kozen bewust voor een andere richting. We vroegen hen waarom.

image

Onder constructie

Docenten in het buitenland verbonden aan de VU vertellen hun verhaal.