VUmc School of Medical Sciences

Vanaf je eerste dag in contact met patiënten


Bij VUmc School of Medical Sciences sta je al vanaf je eerste dag in contact met patiënten: de eerste dag van je studie start met een patiëntcollege, een college van een dokter met een van zijn/haar patiënten.

Studie

Het programma begint met de bacheloropleiding die drie jaar duurt. Daarna stroom je door in de master. Die bestaat onder meer uit verschillende coschappen. Het studieprogramma voor de bachelor en master vind je hier >

Veel praktijk

Natuurlijk kun je niet wachten om te zien hoe het er echt aan toe gaat in het ziekenhuis. Daarom loop je bij ons in het eerste jaar een praktijkstage in de zorg. In het tweede jaar loop je stage bij een huisarts. Tijdens de masteropleiding ben je dagelijks in het ziekenhuis te vinden voor de coschappen.

Simulatieonderwijs

In de masteropleiding ga je coschappen lopen. Om je goed voor te bereiden train je de vaardigheden die je op dat moment nodig hebt. Dat doe je in ons klinisch trainingscentrum waar speciaal getrainde docenten, simulatiepatiënten en de nieuwste materialen en apparatuur voor je klaar staan.

Verder kijken als arts

We stimuleren je om een van je stages in het buitenland te lopen. Door omgang met andere culturen, in een andere omgeving met andere middelen en gebruiken, word je ook in Nederland een betere arts.


Mogelijke beroepen

  • Medisch specialist in een academisch of perifeer ziekenhuis
  • Arts-onderzoeker in een academisch ziekenhuis
  • Huisarts
  • Ziekenhuisarts
  • Verpleeghuisarts
  • Beleids- of managementfunctie in de gezondheidszorg